ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Διπολική διαταραχή θέλει «καλή παρέα» για την διαχείριση των συμπτωμάτων της

By December 5, 2018 March 13th, 2019 No Comments
Διπολική Διαταραχή

Είναι αλήθεια πως για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της διπολικής διαταραχής σημαντικό ρόλο κατέχει όχι μόνο η προσωπική προσπάθεια, αλλά και η στήριξη από την οικογένεια, τους φίλους η συνεργασία με τους κατάλληλους επαγγελματίες υγείας. Με άλλα λόγια είναι μια νόσος η οποία θα ήταν καλό να αντιμετωπίζεται με «καλή παρέα»

Ιατρική περίθαλψη για την Διπολική διαταραχή

Ορισμένοι άνθρωποι φοβούνται να πάνε σε ψυχίατρο γιατί σκέφτονται πως θα εξαναγκαστούν να πάρουν φάρμακα. Η αλήθεια είναι πως ως πρώτο βήμα, τις περισσότερες φορές οι ψυχίατροι συνταγογράφουν φαρμακευτικά σκευάσματα για την διπολική διαταραχή, με στόχο άμεση αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Η λήψη φαρμακοθεραπείας για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της διπολικής διαταραχής είναι σημαντική για την μείωση ψυχοκοινωνικών επιπλοκών όπως απώλεια εργασίας κ.α. Αυτό που δεν είναι βοηθητικό είναι η αποκλειστική λήψη φαρμακοθεραπείας.

Βρες κάποιο που εμπιστεύεσαι

Σημαντικό κομμάτι του παζλ για την επιτυχή διαχείριση των συμπτωμάτων είναι η εμπιστοσύνη και η άνεση απέναντι στον επαγγελματία που συνεργάζεστε έτσι ώστε να νιώθετε έτοιμοι να μοιραστείτε μαζί του πιθανές παρενέργειες από τη λήψη φαρμακοθεραπείας. Η διαχείριση και αποκατάσταση των συμπτωμάτων θα είναι πιο γρήγορη εάν αναλάβετε ενεργώ ρόλο. Ενημερωθείτε για την διπολική διαταραχή και πηγαίνετε με συγκεκριμένες απορίες στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Θεραπείες μέσω του λόγου

Η πραγματικότητα είναι πως το να κάνουμε μια χαλαρή κουβέντα με τους φίλους μας είναι βοηθητικό στο να νιώσουμε ότι έχουμε κάποιο άτομο να μας ακούσει. Από την άλλη είναι σημαντικό να λάβετε στήριξη από κάποιο έμπειρο επαγγελματία υγείας στον έλεγχο των συμπτωμάτων της διπολικής διαταραχής. Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας με συγκεκριμένες τεχνικές μέσω του λόγου μπορεί να σε βοηθήσει στη διαχείριση του άγχους, στην επίλυση προβλημάτων, στην μείωση πιθανοτήτων υποτροπής.

Όπως και αν αποφασίσετε να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της διπολικής διαταραχής είναι σημαντικό να θυμάστε πως τα ανεπεξέργαστα συμπτώματα δεν είναι καλή επιλογή, και το μόνο που θα βοηθούσε θα ήταν η επιδείνωση των συμπτωμάτων αυτών.

Leave a Reply