ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

To μέλλον για τα άτομα με διπολική διαταραχή

By December 10, 2018 March 13th, 2019 No Comments
Διπολική Διαταραχή

Κάθε χρόνια νόσος όπως ο διαβήτης, η αρτηριακή υπέρταση έτσι και η διπολική διαταραχή απαιτεί προσεκτική διαχείριση. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει εφευρεθεί ο τρόπος για πλήρη ίαση της διπολικής διαταραχής.

Τα καλά νέα από την άλλη είναι πως η σοβαρότητα και η συχνότητα υποτροπής νόσου μειώνεται μετά από ορθή χρήση φαρμακοθεραπείας και προσωπικής προσπάθειας μέσω αυτό-διαχείρισης νόσου.

Mε την διαχείριση και σταθεροποίηση των συμπτωμάτων τα άτομα με διπολική διαταραχή έχουν την δυνατότητα να μένουν παραγωγικά και ευτυχισμένα καθ΄ όλη την διάρκεια της ζωής τους.

Το κλειδί για την διαχείριση είναι η ενεργοποίηση του πάσχοντα και η ισορροπία στη ζωής τους.

Σύμφωνα με όλα τα πιο πάνω προκύπτει το ερώτημα..

Πως μπορεί ένα άτομο με διπολική διαταραχή να έχει ένα μέλλον με λιγότερες υποτροπές και ισορροπημένη ποιοτική ζωή;

Ένας τρόπος που μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό σας να παραμείνει σταθερός είναι η παροχή γνώσης σχετικά με την διπολική διαταραχή. Συγκεκριμένα έχει φανεί πως η γνώση θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε πότε και πως εκδηλώνονται τα συμπτώματα σας καθώς επίσης να εντοπίσετε τα γεγονότα που σας οδηγούν σε υποτροπή.

Παράλληλα, η γνώση αυτή θα είναι πολύτιμη για να σας βοηθήσει να ελέγξετε τις μελλοντικές αλλαγές της διάθεσης σας. Χρησιμοποιώντας παράλληλα στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων για να καθορίσετε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Στα προγράμματα αυτά θα έχετε την ευκαιρία να λάβετε πληροφορίες για το πως η φαρμακοθεραπεία βοηθάει τους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο σας έτσι ώστε να βελτιωθούν τα συμπτώματα σας.

Σημαντικό βέβαια κομμάτι είναι η ισορροπία στη ζωή των ατόμων με διπολική διαταραχή που επιτυγχάνεται με τον καθορισμό καθημερινού προγράμματος όπως σταθερές ώρες ύπνου, συμπεριφορική κινητοποίηση με σωματική άσκηση κ.α

Έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως για ένα πιο θετικό μέλλον τα άτομα με διπολική διαταραχή πρέπει να είναι ενεργά στη πορεία της διαχείρισης των συμπτωμάτων τους.

Leave a Reply