ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΙΠΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ 2021

Διπολική Διαταραχή

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Διπολική Διαταραχή έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο στις 30 Μαρτίου. στα γενέθλια δηλαδή του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ο οποίος μετά τον θάνατο του είχε διαγνωστεί πιθανόν με διπολική διαταραχή.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να προβληματίσουμε σχετικά με την σύνδεση με θεραπευτικές επιλογές, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με διπολική διαταραχή καθώς επίσης και τον κοινωνικό στιγματισμό ο οποίος είναι συνδεδεμένος με την νόσο αυτή.

Σύμφωνα με τον «International Society for Bipolar Disorders», η παγκόσμια μέρα για την διπολική διαταραχή προσφέρει μια ευκαιρία για συνεργασία με διάφορους φορείς, γύρω από στόχους όπως η αύξηση της ευαισθητοποίησης, της αποδοχής και της χρηματοδότησης όπως και η προώθηση της αριστείας στην κλινική περίθαλψη και την έρευνα.

Δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, η πανδημική κρίση η οποία ξέσπασε τον περασμένο χρόνο και είχε τεράστιο αντίκτυπο στις κοινότητες των ατόμων με κάποια νευρο/νοητική- νευρο/βιολογική νόσο. Λαμβάνοντας υπόψιν το δεδομένο αυτό, αποτελεί επιτακτική ανάγκη  να υποστηριχθούν περαιτέρω τα άτομα που ζουν με διπολική διαταραχή, οι οικογένειες τους και οι αγαπημένοι τους.

Ας ενώσουμε λοιπόν δυνάμεις να υποστηρίξουμε όσα άτομα με διπολική διαταραχή το έχουν ανάγκη!

 

 

Leave a Reply